Аз съм единствената образована Мис България

Короната не ме е направила надменна - изповяда се пред Dnes.bg Антония
31 мар 2009 17:58, Петя Славова
345
Аз съм единствената образована Мис България
Снимка: БГНЕС

Руса, уплашена, неразбрана, току-що станала известна и още крехка за медийните нападки. Но и тя като повечето момичета е привлечена от идеята да бъде най-красивата, макар и все още  да е неподготвена за тежестта на короната.

Срещаме Антония Петрова, настоящата Мис България, непосредствено след доброволното й излизане от VIP Brother. Готова да се отбранява и да се докаже.

Ако VIP Brother не беше благотворителен, щяхте ли да участвате?

Не съм почитател на такъв вид формат предавания. Хората смятат, че те представят участниците в истинската им светлина, но това съвсем не е така. Много неща изглеждат съвсем различно.

Тогава грешка ли бе участието ви?

Не го смятам за грешка. Взех решение да вляза заради благотворителността. Излязох по собствено желание.

Причината е напълно обективна, въпреки че самите продуценти измислиха поне още три вероятни причини. Но няма нищо друго. Образованието ми е важно.

Все пак, ако знаехте, че Мис България трябва да влезе в къщата, щяхте ли да кандидатствате за титлата?

Не, изобщо нямаше да се боря за титлата. Участието в предаването стана ясно, след като бе минал полуфиналът.

До финала останахме само 10 момичета и тогава се заговори за влизане в къщата, но още не беше сигурно. Когато станах Мис България, а аз не очаквах да стана, разбрах, че ще участвам в благотворителния лайф.

Иначе смятам, че представянето ми беше достойно. Доказах, че мога да взимам изпити и докато съм в къщата, като на три от тях изкарах шестици.

Остават още три, които са доста тежки, и съм сигурна, че щеше да се отрази на самата мисия. Бях вече на крачка да се проваля и да не вляза в мисия, но не го направих и останах до последно.

Какво не успяхте да направите в къщата?

По-скоро успях да покажа себе си такава, каквато съм, а не каквато ме пишат във вестниците. А в медиите много се спекулира.

Аз наистина съм такава – явявам се на изпити и ги взимам. Чета. На много хора сигурно не им е било интересно да ме гледат с книга в ръка.

Предпочитат да съм с чаша, но аз не съм такава. Лягах си рано и не оставах до късно да празнувам.

Смятате ли се за различна Мис България?

Смятам, че съм единствената образована.

Коя Мис България харесвате?

Естествено, Евгения Калканджиева.

С кого от къщата искате да останете приятелка, ама честно?

С всички искам да остана приятелка. До този момент тези хора са ми били познати единствено от екрана. Имах хубаво мнение за всички, но някои от тях ме разочароваха. Затова пък други много ми харесаха.

Съжалявам наистина, че някои от тях не защитиха себе си със своето поведение в къщата. Зрителите ги харесват, а те не показаха, че заслужават да бъдат харесвани.

Участвате в кампанията за спасяване на Пернишкия театър. Каква е вашата роля в тази кампания?

Много съм съпричастна към различни благотворителни каузи. Освен със спасяването на Пернишкия театър, съм се заела и с каузата да изберат Белоградчишките скали за едно от седемте чудеса на света.

Казвате, че сте съпричастна към сценичното изкуство. Коя постановка гледахте последно и ви хареса?

“Фенове” и “Отблизо”. И много се радвам, че мога да помогна точно на театъра. Моментът е такъв, че преди няколко години случайно изгоря сцената на театъра и се надявам да помогна с моята известност тя да бъде възстановена.

Каква е ролята на изкуството по време на криза?

Суперважна. Показва го и историята ни. Духът, културата и образованието са ни спасили.

Как искате да ви възприемат хората?

Освен като красива – след конкурса се надявам, че ме приемат като такава, – и като образована, и умерена. Защото аз наистина съм такава.

Тежи ли короната?

Много тежи, а всеки иска да я носи, защото с нея идват освен много положителни неща, и много негативни.

Тази тежест как ви промени?

Изобщо не ме е променила. Абсолютно същата съм. Влязох като едно уплашено момиче във VIP Brother с идеята, че всички тези известни хора ще ме приемат.

Короната по никакъв начин не ми е повдигнала самочувствието и не ме е направила надменна. Звездната болест няма да ме зарази.

Защо блондинка, а не брюнетка?

Не смятам, че цветът на косата е определящ. Може би, ако бях брюнетка, също щяха да ме изберат за Мис. Тогава бих била доволна.

Надявам се, че са видели някакви други качества в мен, освен това, че съм блондинка.

Какви?

Възрастта, това, че мога да говоря чужди езици, че отстоявам собственото си мнение. Надявам се, че цветът на косата е последната причина да съм Мис.

Почти във всяко изречение споменавате образованието и благотворителността. Тогава да ги степенуваме по важност за вас.

Много е трудно, но ще отговоря така. Завършила съм международни икономически отношения и право.

Това е финалната права. Остават ми само три изпита. Ще нося с удоволствие короната. Не искам едното да пречи на другото. И точно заради това излязох.

Повечето хора си мислят, че съм дала приоритет на едното, но не е вярно.

Излязох, за да не давам приоритет на нито едното, тъй като така ще мога да се подготвя за изпитите си и след това ще съм много по-полезна за благотворителността, отколкото, ако бях останала вътре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
0
 
1
 
! Отговори
с едно висше преди 14 години
И пет висши да си купи тая офсъ се едно, проста е като джапанка, специално обърнах внимание на участието и във Випа, беше много смешна по време на речта си за някаква благотворителна кауза и като почна да обяснява как Блъди Мери и Мария Антоанета са едно и също лице, нищо че ги дели Ламанша и 2 века. За такива като нея народът е казал - мълчанието е злато
347
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А Бакалова не е образована така ли? Ивайла поне има и природен интелект...Ужас, мен би ме било срам честно...
346
0
 
1
 
! Отговори
Борис преди 14 години
***! С колкото и визши да е пак е по-грозна от кравешки ***...от който излизат ***. По-*** от нея са тези които са я избрали за Мис България!
345
0
 
1
 
! Отговори
силви преди 14 години
И кога успя да завърши две висши образования на тази възраст.По колко изпита седмично е взимала,за да може едновременно да учи право и икономика?Не ми е ясно докога в България на магистратурата ще се казва второ висше образование.Абе проста нация...и грозна жена
344
0
 
1
 
! Отговори
Гери преди 14 години
Първо изобщо не е красива според мен!!! Второ то на истина всяка втора нейна дума е аз съм образована, аз съм умна, аз имам 2 висши образования! Сами се замислете колко и е нивото щом само с това спекулира и това повтаря! :) Според мен не трябва само да го говори ами да го докаже... :) Поне едното да остане вярно... това че се мисли за красива... Цяла България вижда че не е така :) Пълен *** е за мен ! Не виждам кой е гласувал за нея освен родителите й може би ! Всичко е толкова на гласено в тая държава, като почнем от най-малкото и най-незначителното до... !
343
0
 
0
 
! Отговори
anonimna преди 15 години
tova ako mu kazvate KRASIVO MOMI4E maleeeeee ne samo tq e umnata kolko po krasivi i umni ima ot neq prosto taq e palna naduvka kadeto nqma na kakvo da si gradi samo4uvstvieto
342
1
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Всичките ни "миски" са такива с изключение на Ев.Калканджииева това е МИС!По какви критерий ги потбират тези същества ,че ги и натрапват на обществото!Бакалова и тази настоящата са две от най грозноватите същества познати на зоологията!Има още няколко ..какви миски отвратително да им се лепва етикет МИС!
341
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тази, ако е за мис, аз съм за мистър! Да си гледа фалшивите образованията защото е много далеч от красотата... Наебала се е с някой портфел и са и купили короната.... Те междудругото и предишните миски са същите... Ивайла видяхте ли я и нея на живо в шоуто.... кобила абсолютна като тази...
340
1
 
0
 
! Отговори
Мистър България преди 15 години
Точно толкова образована и хубава колкото би могла да бъде една средностатистическа крава!
339
1
 
0
 
! Отговори
Варна преди 15 години
С какъв диоптър сте бе,къде я видяхте красива пък тая овца.Стига сте писали простотий,че и завиждали за това сме пишели така.ако вие сте слепи или от някое село,където освен овце и крави друго не сте виждали съм съгласна,в сравнение с вашите животни тя наистина е супер.....
338
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
гадже та дрънка - кво пък толкова не й харесвате, или може би ви е яд, че не за вас - ми така е - всяка жаба да си знае гьола - Антония е само за богоизбраните, не за плебеите
337
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
СУПЕР МАЦКА - ЩЕ Я СКЪСАМ !
336
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
това е най-достойната миска, която сме имали, но българския народ е *** и необразован и не я заслужава
335
0
 
0
 
! Отговори
mumiata ot morskata преди 15 години
hahahahha poradi visok uspex 6te ima pravoto da polu4ava analna stipendiq
334
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
6tom tazi e s dve vis6i to togava az sum profesor doktor na naukite 15ta stepen i 6te se kandidatiram za nobelova nagrada
333
0
 
0
 
! Отговори
mumiqta преди 15 години
ave az 6e i go nabalbu4a na taz....... op pardon izkax da kaja 4e 6te i zaverq *** diplomata
332
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тая вече почна много да ми лази по нервите!!!!
331
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
abe izbrali sa q izbrali..kak e stanalo ne e vjno ve4e......ama da si sqda na silikonenoto dype i da ne xodi nikade ta da ni izlaga...tova 4e imala dve vis6i obrazovaniq..ne q pravi po umna ot tiq koito sa s edno....abe vidqxme i bagaja vatre v ka6tata...
330
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и аз мисля че е единствената образована миска и точно в това е проблемът й. Хората, особено в изглупяваща България не са свикнали някаква си миска да е по-умна от повечето от тях. Именно това никога няма да й простят нискоинтелигентните, т.е. мнозинството - затова е и така оплювана. Освен това не и ***, като повечето от предшественичките си, които са свикнали от едно още неизстинало легло да скачат в следващото
329
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аз пък съм Хари Потър